7 метода за леко раждане на бебе

Всяка бъдеща майка трескаво очаква големият ден за раждане на бебе.



Колко леко обаче ще протекат нещата, дали няма да има някакви проблеми зависи изцяло от теб. Готова ли си да се впуснеш в това огромно приключение и знаеш ли как да направиш раждането по-леко? Ако не, то тогава ние ще ти дадем 7 начина с които да облекчиш раждането.

 


1. Познанието.


Колкото по-добре се подготвите за момента на раждане, толкова по-добре за вас. Има достатъчно информация в интернет, а ако не сте съгласни да се доверите на интернет източник за вашето раждане на бебе, може да се посъветвате с лекаря.

Всичко обаче се свежда до няколко етапа:

Първи - изтичането на водите и контракции на 10 минутни интервали. Ако имате тези симптоми то директно потегляйте към болницата. Започва се обикновено с регулярни контракции на 15-20 минути с продължителност от 30сек. до една минута.


Те постепенно ще се засилват и шийката на матката ще започне да се изглажда за оформяне на разкритие. Ще се чувствате некомфортно и много странно, но чувството че най-после ще раждането на вашето бебе е сега ще бъде като контра реакция.





 
Втори -  Срещата с твоето бебе е само на няколко напъвания. Напъните са задължителни когато разкритието е пълно - 10см. Бебето се придвижва надолу по родовият канал, докато главичката му леко се показва. Внимателно слушайте какво ви казва доктора и акушерките, може да е трудно, когато бебето иска да излезе от вас, но се фокусирайте върху това. 
 

Трети - израждане на плацентата.
Лекарите са направили този процес по-лесен, като с инжекция стимулират контрахирането на матката и отделянето на плацентата.
 
 
 2. Техники за дишане.
Дори само за това си заслужава да отделиш време и дори да посетиш училище за родители. Ето ви няколко съвета и за дишането при раждане на бебе.

Броене - докато вдишвате и издишвате бройте спокойно до три или четири (или докато се почувствате по-добре). С малко практика, може да разберете дали е добре да издишвате до 3 и да вдишвате до 4.

Шумно/бързо дишане - Вдишване през носа и издишване през устата. Отпуснете устните си така, че въздухът да излиза свободно.





3. Упражнение на Кегел.

Упражнението на Кегел е свързано с незадържането на урина след раждане, което е често срещан проблем. Предимството на това упражнение е, че може да бъде правено навсякъде и по всяко време, без никой да разбере. Упражненията представляват свиване и разпускане на мускулите на тазовото дъно. Правилният метод за упражняване е по 10 свивания, като всяко от тях трае по 5 секунди. 
Физическата активност е полезна за всяка родилка. Тя укрепва тялото и има по-малка вероятност от неприятни последствия след раждането.

4. Приклякания.
 
Също от голяма помощ за заякване на краката и тазовото дъно. Колкото по-здраво и в добра форма е вашето тяло, толкова по-малко проблеми може да очаквате при раждане на бебе.
 
 
5. На земята - още едно упражнение за  раждане на бебе.
 
Това което трябва да направите е, да седнете на твърда повърхност и да допрете петите си пред тялото. По този начин кръвообръщението в тазовите мускули се повишава и тежестта на бебето се поема от костите. Натоварването пада само върху ханша и мускулите в областта на слабините. Облекчават се и болките в гръбнака.
 



 
6. Разтягане.
 
Сядате на земята, протягате крака напред, стягате гърбът и тази и опъвате ръце напред. Задържате за минута и издишате. Така в няколко серии.
 
 7. Извивки на таза.
 
Заставате на колене и ръце, стягате кръста и последователно редувате извивки на гърба като котка - по посока на земята и нагоре. Това упражнение спомага за поддържането на коремните мускули и кръста, които са най-натоварените зони при раждане на бебе.


Предоставено от Blogger.